18 Μαρτίου 2012

● «ΤΡΑΓΙΚΟΙ»

 Τραγική εμφάνιση και απρόσμενη ήττα για την Αναγέννηση Γιαννιτσών, η οποία ηττήθηκε με 0-1 από τον Φωκικό, σε ένα καθοριστικό παιχνίδι για την παραμονή στην Football League. Το γρήγορο γκολ των φιλοξενούμενων μετά από λάθος της άμυνας, φαίνεται πως αποσυντόνισε κατά πολύ την ομάδα του Σπύρου Μπαξεβάνου.

 Μόλις στο 4ο λεπτό, μετά από λάθος του Σπαθάρα, ο Καλλέργης έκλεψε τη μπάλα, πέρασε με ωραία ατομική προσπάθεια τους δύο αμυντικούς της Αναγέννησης, πάσαρε στον Διαμαντόπουλο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1. Έκτοτε, οι γηπεδούχοι πίεσαν προσπαθώντας κυρίως από στημένες φάσεις να εκμεταλλευτούν τους Γιόνδη και Τέλλο, χωρίς όμως να το καταφέρουν. Στην επανάληψη, δεν άλλαξε τίποτα με την Αναγέννηση να έχει ανούσια κατοχή της μπάλας και με λόμπες από την άμυνα να προσπαθεί να βγάλει την ομάδα μπροστά. Ο Φωκικός από τη μεριά του είχε οπισθοχωρήσει προσπαθώντας να διατηρήσει τα κεκτημένα, βγάζοντας αρκετά επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Στο τέλος του παιχνιδιού η Αναγέννηση πήγε να σώσει την παρτίδα αλλά η κεφαλιά του Στεφανίδη κατέληξε στο δοκάρι, αφήνοντας έτσι την ομάδα της Πέλλας για 6ο συνεχόμενο αγώνα χωρίς νίκη.

 Το παιχνίδι διεξήχθη κάτω από άριστες καιρικές συνθήκες και υπό την παρουσία περίπου 600 φίλων της Αναγέννησης. Να σημειωθεί ότι στο γήπεδο βρέθηκε ο Βασίλης Τσιάρτας, ο οποίος παρακολούθησε την αναμέτρηση!

Συνθέσεις
Αν.Γιαννιτσών (Σπύρος Μπαξεβάνος): Αποστόλου, Τέλλος, Σερέτης, Κυζιρίδης (67' Στεφανίδης), Γιόνδης, Ντατίδης, Τσικνίδης (58' Παπαδόπουλος), Ιορδανίδης, Σπαθάρας, Μπαξεβάνος (46' Στεργίδης), Μπέκα.

Φωκικός (Πέτρος Μίχος): Βρονταράς, Θωμόπουλος, Χαλούλος, Δημητρίου, Παϊζάνος, Κωστόπουλος, Σκαρίμπας, Μπουλούλης, Καλλέργης (65' Ταμπάκης), Διαμαντόπουλος, Κανελλόπουλος (55' Νικόλτσης).
Λεπτό προς λεπτό
1' Σέντρα στο παιχνίδι.
3' Σουτ του Ιορδανίδη, η μπάλα άουτ.
4΄ 0-1 για τον Φωκικό, με σκόρερ τον Διαμαντόπουλο. Συγκεκριμένα ο Καλλέργης με ωραία ατομική ενέργεια ξεπέρασε τους δύο αμυντικούς, παράλληλη πάσα στον Διαμαντόπουλο, με πλασέ του τελευταίου η μπάλα στα δίχτυα.
12' Δυνατό σουτ του Ιορδανίδη, ο Βρονταράς προσπάθησε να μπλοκάρει, αλλά τελικά η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Καλή φάση για την Αναγέννηση.
30' Η Αναγέννηση συνεχίζει να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, κυκλοφορεί τη μπάλα αλλά δεν βρίσκει διαδρόμους στην καλοστημένη άμυνα του Φωκικού, που έχει οπισθοχωρήσει για να διατηρήσει τα κεκτημένα του. Προς το παρόν τα καταφέρνει, αφού οι γηπεδούχοι μέχρι τώρα δεν έχουν φτιάξει κάποια μεγάλη φάση. 
45' Λήξη του ημιχρόνου.
-------------------------------------------------------------------------------------------
46' Έναρξη του δευτέρου μέρους, με τον Μπαξεβάνο να αφήνει την θέση του στον Στεργίδη.
58' Δεύτερη αλλαγή για την Αναγέννηση, ο Τσικνίδης (ίσως ο πιο αδύναμος κρίκος σήμερα) πέρασε εκτός, μέσα ο Παπαδόπουλος.
67' Κλείνει τις αλλαγές η Αναγέννηση, στο παιχνίδι ο Στεφανίδης στη θέση του Κυζιρίδη.
75' Αρκετά επικίνδυνες οι αντεπιθέσεις του Φωκικού, που παραλίγο να αυξήσουν το προβάδισμά τους.
90+2' (!) Μεγάλη φάση για την Αναγέννηση! Μετά από κόρνερ του Ιορδανίδη, ο Στεφανίδης πήρε τη κεφαλιά, η μπάλα στο δοκάρι.
90+5 Τέλος του αγώνα!
20η αγωνιστική 
Πανθρακικός-Παναχαϊκή 1-0
Βέροια-Πιερικός 0-2
Πλατανιάς-Καλλιθέα 1-2
Καλλονή-Θρασύβουλος 2-2
Πανσερραϊκός-Εθν.Αστέρας 4-0
Ηρακλής Ψαχνών-Αν.Επανομής 1-0
Αν.Γιαννιτσών-Φωκικός 0-1
Βύζας Μεγάρων-ΑΕΛ (19/3)
● Αναλυτικά η βαθμολογία εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου