18 Απριλίου 2012

● Κρίσιμες αποφάσεις για Εθνικό & Διαγόρα!

Η σημερινή απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης (Football League) για την ποινή που θα επιβληθεί στον Εθνικό Αστέρα, μπορεί να αλλάξει τον χάρτη της κατηγορίας. Και αυτό γιατί ανάλογα με την απόφαση που θα παρθεί για την ποινή που θα επιβληθεί στον Εθνικό Αστέρα, θα ξεκαθαρίσει το μέλλον και πολλών ομάδων της κατηγορίας. 
Το σίγουρο είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα συνεχίσουν στο πρωτάθλημα. 
Το ερώτημα όμως είναι το πώς; Δηλαδή αν θα αποβληθούν από την συνέχεια της σεζόν ή δεν θα ορίζονται οι αναμετρήσεις τους και έτσι θα μηδενίζονται σε κάθε ματς, συν την αφαίρεση βαθμών που θα τους επιβάλεται.

Αν συμβεί το πρώτο, βάση της προκήρυξης του πρωταθλήματος, ο Εθνικός Αστέρας θα αντικατασταθεί από ομάδα της Football League 2. Άρα εκτός αυτών θα πέσουν κανονικά άλλοι τρεις σύλλογοι για αγωνιστικούς λόγους και θα ανέβουν τέσσερις. Αν τελικά επικρατήσει το δεύτερο, τότε οι Καισαριανιώτες θα καταλάβουν την τελευταία θέση και θα υποβιβαστούν ακόμη δύο.
Έτσι είναι πλέον θέμα ερμηνείας, ενώ όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, όποια απόφαση παρθεί, θα επηρεάσει και άλλες ομάδες. Την στιγμή μάλιστα που θα αποτελέσει, κατά πάσα πιθανότητα, και έναν «μπούσουλα» για τον Διαγόρα που επίσης είναι σε παρόμοια θέση. Όσοι σύλλογοι είναι στην ουρά, επιμένουν ο Αστέρας να μηδενίζεται ώστε να είναι ένας εκ των τριών που θα πέσουν. Την ίδια στιγμή εκείνες της κορυφής δείχνουν ουδέτερες και σε μεγάλο βαθμό φαίνονται διατεθειμένες να εναρμονιστούν με οποιαδήποτε πρόταση της ΕΠΟ. Και αυτό γιατί θέλουν να τηρηθεί η ίδια απόφαση, σε περίπτωση που στο άμεσο μέλλον βρεθεί και ομάδα της Σούπερ Λίγκα σε ανάλογη θέση. 
Οι ισορροπίες είναι λεπτές και τα πάντα δείχνουν ρευστά. Αν και αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο αποβολής και όχι μηδενισμού του Εθνικού Αστέρα, δείχνει να έχει το προβάδισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου