25 Φεβρουαρίου 2012

● Ο Αντώνης Τζεβελέκης...αποκαλύπτεται!

 Ο Τζεβελέκης άφησε το… στίγμα του σε ένα από τα βασικά φαβορί για την άνοδο, όπως ο Πανθρακικός, που είχε πιστέψει πως θα έφευγε με το διπλό από τα Γιαννιτσά. Ο νεαρός επιθετικός, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τη Νίκη Αξού (παλιότερα σε Γαλατάδες και Γουμένισσα στη Δ΄ Εθνική), πέτυχε το παρθενικό του γκολ στις επαγγελματικές κατηγορίες και όπως επισημαίνει αποκτά μεγαλύτερη αξία και… γλύκα, λόγω της δυναμικής του αντιπάλου, της ανατροπής στο σκορ, του θετικού αποτελέσματος που κατακτήθηκε, αλλά και με δεδομένο ότι ήρθε στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα στο συγκεκριμένο ματς.

 Ο 21χρονος Αντώνης Τζεβελέκης, μαζί με την έτερη αλλαγή, τον δραστήριο Γιάννη Στεφανίδη, κάλυψαν από κοινού το κενό του Αντώνη Γιόνδη στη γραμμή κρούσης (έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραβήγματος στους προσαγωγούς και θα λείψει με την Καλλιθέα ούτως ή άλλως και λόγω καρτών), ενώ καθοριστικό για την ανατροπή του σκορ ήταν και το σπάνιας ομορφιάς τέρμα του Γρηγόρη Κυζιρίδη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αντώνη Τζεβελέκη:

-Αντώνη, ιστορικό γκολ. Το πρώτο σου στην κατηγορία κόντρα σε έναν αντίπαλο που πάει για άνοδο και στην πρώτη επαφή με τη μπάλα. Ποιο ήταν το πρώτο συναίσθημά σου όταν είδες τη μπάλα στα δίχτυα;

«Σίγουρα είμαι πολύ χαρούμενος που πέτυχα το πρώτο μου γκολ στη Β΄ Εθνική και ας μπήκε με αυτό τον τρόπο. Είμαι διπλά ικανοποιημένος που αυτή η προσωπική επιτυχία συνδυάστηκε με ένα θετικό αποτέλεσμα για την Αναγέννηση».

-Θέλεις κάπου να το αφιερώσεις; Ζητούμενο πλέον είναι η ανάλογη συνέχεια για σένα και για την ομάδα;
«Θα ήθελα να αφιερώσω το γκολ στην οικογένειά μου και γενικά στην ομάδα. Μακάρι σε κάθε παιχνίδι να έχω βελτίωση, πρόοδο και εξέλιξη, ώστε να βοηθήσω ακόμα παραπάνω στη συνέχεια. Δεν θα υπήρχε κάτι ιδανικότερο για μένα».


-Που κρίθηκε το παιχνίδι με τον Πανθρακικό; Είχε άρωμα νίκης αυτή η ισοπαλία, δεδομένου του κακού ξεκινήματος και της ισχύος του αντιπάλου; 

Ένιωσες να σας υποτιμούν μετά το 0-2; Χρειαζόταν και τύχη στο πέναλτι που χάσανε;

«Στο πρώτο ημίχρονο δεχτήκαμε δυο εύκολα γκολ και χωρίς να απειληθούμε σοβαρά από τον αντίπαλο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να… τρέχουμε και να μη φτάνουμε. Αν δεν ήταν 0-2 στην ανάπαυλα, θα μπορούσαμε να κυνηγήσουμε με αξιώσεις και τη νίκη. Μετά το 0-2 παλέψαμε να περισώσουμε ότι μπορούμε. Με ψυχή σώσαμε την παρτίδα και γλιτώσαμε τα χειρότερα. Είχαμε υπομονή και ψυχραιμία, ενώ η τύχη ήταν μαζί μας στο χαμένο πέναλτι του Πανθρακικού. Η ισοπαλία είναι πολύτιμη, βαθμολογικά και ψυχολογικά, απέναντι σε μια ομάδα που έχει εκ διαμέτρου αντίθετο στόχο από εμάς».

-Τα Γιαννιτσά δείχνουν ομάδα που δεν παρατά κανένα ματς. Αυτό το «μέταλλο» του πείσματος και της επιμονής είναι έργο του Σπύρου Μπαξεβάνου και το μυστικό για τις πολλές «ζημιές» ως τώρα;

«Απ’ όσο γνωρίζετε, η ομάδα μας στηρίζεται στη φιλοδοξία και τα κίνητρα των παικτών, που κατά βάση είναι νεαροί σε ηλικία. Αυτό μας καθιστά απρόβλεπτους και επικίνδυνους, αλλά είναι και ο λόγος που δεν καταθέτουμε τα όπλα σε κανένα παιχνίδι πριν τη λήξη. Η δουλειά, η όρεξη και το μεράκι μεταδίδονται από τον προπονητή μας, κ. Μπαξεβάνο. Η προσπάθεια δεν σταματά ποτέ και έτσι πορευόμαστε. Το σύνθημά μας στα Γιαννιτσά είναι ότι για να πάρει κάποιος κάτι από εμάς, πρέπει να… ματώνει κυριολεκτικά».

-Στόχος παραμένει η σωτηρία ή περνούν ενδόμυχα από το μυαλό σας και τα πλέι οφ; Πόσο επηρεάζεται η όλη κατάσταση και η πορεία της Αναγέννησης από τα δεδομένα οικονομικά προβλήματα;

«Τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα και δεν ονειροβατούμε. Στόχος εξαρχής και μέχρι το τέλος είναι η σωτηρία και τίποτα άλλο. Οι δυσκολίες είναι δεδομένες αλλά δεν θα ήθελα να σταθώ στο οικονομικό θέμα. Άλλωστε, σε γενικές γραμμές όλοι γνωρίζουν ότι οι περισσότερες ομάδες της κατηγορίας ταλανίζονται από το συγκεκριμένο πρόβλημα».

-Επόμενη στάση για τα Γιαννιτσά είναι η Καλλιθέα εκτός έδρας. Πως το βλέπεις; Η ομάδα είναι φέτος αήττητη ως τώρα στο Λεκανοπέδιο…
«Πράγματι, έχουμε τις δυο νίκες με Θρασύβουλο και Βύζαντα και την ισοπαλία με τον Εθνικό Αστέρα, τρία θετικά εκτός έδρας αποτελέσματα. Μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι με την Καλλιθέα, που βαθμολογικά είναι ψηλότερα από τις τρεις άλλες ομάδες, ενώ θα έχουμε και τις απουσίες των Γιόνδη και Τέλλου. Μακάρι όμως να συνεχίσουμε την ευνοϊκή παράδοση στην Αθήνα και μπορούμε να το πετύχουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου